Трето място за Мирослава Костова от 6 клас

              В конкурса за ученическо творчество по случай „Седмицата на гората 2022“ в категория: Литературно произведение, организиран от Дирекция Природен парк „Сини камъни“ Сливен, Мирослава Костова се класира на трето място с Моят разказ за гората. Честита награда! С пожелания за нови успехи!

МОЯТ РАЗКАЗ ЗА ГОРАТА

               В моето родно село Коньово, разположено в плодородното Новозагорско поле, се намира известната гора „Карапелит“, или както я наричат хората „Корията“. Тя е известна с това, че тук вирее летен дъб. По-малко се срещат мъждрян, калина и дрян. На пролет, когато се разлисти гората, обичам да се разхождам в нея. Тя е едно спокойно и приятно място за отдих и почивка. Дава на хората в селото чист въздух.
          В гората се срещат и животни - лисици, зайци, чакали, диви прасета и много птички. Песните на славея, на синигера  и авлигата те карат да се чувстваш щастлив. Обичам гората и понякога ходим с приятели на пикник.
         Важно за всички е да опазваме гората, защото тя е безценен дар. Дава живот на всички нас. Нека я обичаме и я ценим. А тя  гората, е възпята от  всички поети, които са усетили нейната красота и величие. Връзката ни с нея е неразривна. Нека се вгледаме дълбоко в нея.