Училището в с. Коньово отбеляза тържествено своята 140 годишнина

В навечерието на 24 май 2010 г. жителите на с. Коньово отбелязаха двоен празник – 140 години от създаването на местното училище ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и Деня на славянската писменост, българската просвета и култура. Повече от два часа продължи празничната програма, подготвена с голямо старание и ентусиазъм от учители и ученици. Салонът на НЧ „Кирил и Методий” бе изпълнен до краен предел от желаещите да гледат музикалните и танцови изяви на участниците.

Сред официалните гости бяха кметът на селото Пеньо Митев, Вержиния Митева, директор на целодневна детска градина с. Коньово, Зунка Петрова, директор на ОУ „Хр. Ботев” с. Съдиево, Тянка Колева, представител на Професионална гимназия по техника и технологии Нова Загора и др. Бяха прочетени поздравителни адреси от името на кмета на Община Нова Загора Николай Грозев, Иван Славов, началник регионален инспекторат гр. Сливен и директори на училища в общината.
  „Няма по –мил и вълнуващ празник за училището – 140 години огнище на просвета и прозорец към знанието, създало и възпитало поколения в любов към знанието и отечеството. Вече 140 години училището в с. Коньово разпалва огъня на знанието и родолюбието. Там се пробужда желанието за духовен живот и национално самосъзнание.Днес, когато отново търсим истинските стойности на общочовешките ценности, повече от всякога е необходим трезвия поглед на педагозите, жаждата за творчество и новаторство”- каза в словото си директорът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Коньово Георги Димитров. 
След пожеланията за здраве, бодрост, усмивки, щастие и благополучие на сцената излязоха  и участниците в празничната програма: Миглена Владимирова, 3 клас, Иван Господинов, 3 клас, мажоретния състав на второкласничките и много други.
 Г-н Димитров използва благоприятният повод, за да връчи свидетелствата за грамотност на най-малките – първокласниците.