24 септември – Европейски ден на спорта

Основна тема на празника на европейско ниво през 2021 е “Активни пространства“ и     как  дворът на училището, може да подтиква децата към повече физическа активност. 

                  С помощта на тебешири, малко боя или други методи училищните стълби и плочките в  двора могат да бъдат активен атракцион в ежедневието на детето. Успоредно с тази тема сдружение „BG Бъди активен“  продължава да поставя акцент на темата за опазване на околната среда -  разделно събиране на отпадъци, като ще поощри учебните заведения, които организират тематичен ЕДСУ на 24.09.2021 година. 

За поредна година сме активни участници в кампанията на “Бъди активен‘ – европейски ден на спорта - една от най-масовите инициативи, в които децата се запознават с различни спортни занимания и научават повече за здравословния начин на живот.

Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност на международно равнище и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации. 

Сред първите 100 училища в страната сме, които регистрираха събитие и получиха рекламни материали за спорния празник.

100 минути продължиха спорните игри. Това сме ние ученици и учители от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Коньово, училище с традиции в спорта.